• Sunday, 20. September 2020 17:24

Remmorchant raid

Atarandir
0 Comments

Mivel kellően jól halad az új raid Kinship szintű teljesítése, ezért a nehezebb bossokhoz, illetve készülve a T2-re, ezen cikkben igyekszek megosztani néhány lényeges dolgot, valamint néhány "számot", ami talán segít sokaknak a sikeresebb karaterfejlesztésben.Alapkövetelmények

Ahogy eddig, most is kötelező a raidre hoznod különböző potikat, scrollokat, hope tokent, moral és dps/defence tome-t, stb... Ha nem tudod lecraftolni, küldj alapanyagot olyan tagnak, aki megcsinálja neked.

A fontosabb virtue traitek legyenek lehetőleg 68-as szintűek. Bár classonként eltérhet, de pl Fidelity, Honour mindenki számára hasznos, igyekezzünk ezekkel a szükséges mitigation-t pótolni. Deedek és heti questek teljesítésével szépen lehet őket húzni, hajrá.


Statok

Ebből nehéz minden esetben konkrét értéket adni, hiszen ki ilyen, ki olyan buildet használ. Ezért inkább egy kis iránymutatást adok csak.


DPS karakterek

A két legfontosabb mutató a crit és mastery. Törekedjünk arra, hogy mind a két érték közelítse a maximumot, ami traitek nélkül 25% crit és 200% dps. Ehhez 600 000 critical rating, illetve 820 000 mastery kell. Elsőre hatalmas számoknak tűnnek, de igyekezzünk megközelíteni ezeket, ha teljesen nem is írjük el. A tapasztalat azt mutatja, hogy 600k crit ratinggel és 700k mastery-vel már szép eredményeket lehet elérni.

A dps karakterek számára következő fontos stat a finesse, mely a pontos találatokért felel. Physical karaktereknek kb 210 000 finesse szükséges, tactical karaktereknek nagyjából 250 000 kell.

Az új felszerelés jellemzően ad kellő armourt, így a physical mitigation nem jelent porblémát, viszont egyes instákhoz, egyes raid bossokra további tactical mitigation szükséges, melyet egyaránt lehet virtue traitekből, illetve essence segítségével fedezni. Érdemes ehhez néhány váltó geart craftolni különösen agility és might alapú classokkal.


Heal karakterek

A heal karakterek számára két lényeges stat van, a crit és az outgoing heal. Ez utóbbi a heales ékszerek, ruhák segítségével könnyen összejön, ellentében a crit ratinggel, amit pótolni kell. Az outgoing heal érje el lehetőleg a 60%-ot, hangsúlyozom, traitek és egyéb buffok nélkül. A crit rating közelítse a maximumot, ehhez nagyjából 600 000 crit ratingre van szükség.

Lehtőleg mind a két mitigation közelítse a maximomot, mely light karakterek esetén 470 000-nél van. Külön miti essence-re nem feltétlenül lesz szükség, ha megfelelő traiteket, ruhákat, ékszereket használunk.

A healereknek kicsit több morale szükséges, ehhez elegendő 6-7 vitality essence.

 

Support karakterek

A különböző debuffok miatt a finesse az egyik elsődleges stat, ezzel célozzuk meg a 300 000-es értéket.

Sose jó, ha raid közben meghal a debuff karakter, ezért a healerek esetében írt mitigation és morale értékekre törekedjünk.

Néhány class esetén fontos lehet a crit rating is, mint pl a cpatain és beorning, ezért itt erre is fordítsunk kellő figyelmet.


Tank karakterek

Talán a tankok gearelése a legnehezebb jelenleg, hiszen közel sem lehet minden védelmi statot a maximum közelébe emelni. Valamint classonként is eltérő értékek lehetnek, mert egy captain könnyebben ér el magasabb morale-t, a gurad nehezebben.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy minél több morale szükséges. Ennek érdekében közel minden essence slot-ba érdemes Vitality-t tenni, valamint egy triggeres Mitigation essence-t.


Dps/Hps

Két olyan érték, ami nem csak a geartől, de a játékos ügyességétől is függ. Már T1 nehezebb bossok esetében, valamint minden magasabb tier boss esetében lesz classonként egy elérendő minimum érték, mely alatt nem inveljük az adott karaktert.

Ez lehet sokaknak kicsit negatív, viszont sok boss egyszerűen "számok" alapján teljesíthető, ha nincs kellő dps, nincs kellő hps, akkor lehet a support vagy tank bármilyen jó, nem fog sikerülni.

A dps mérésére a kinház előtt található dummy használható. Ezen bármikor lehet gyakorolni, "hiteles" méréshez pedig szólni kell egy officernek, aki majd rögzíti az értéket. A hps mérése már kicsit bonyolultabb, de ez is itt fog történni.


Classonként elvárt minimum értékek

Rune-keeper

Lighting: 115 000 dps

Fire: 100 000 dps

Hunter

100 000 dps

Champion

AoE:

Single target:

Burglar


Minstrel

Heal:


Comments

No comments available.

Lost PasswordThird-Party Login