• Sunday, 25. February 2024 22:57

Szabályok

Atarandir

Regisztrálás

Ez a Gondolin's Heritage Kinship raidplannere, kinshipen kívüli játékos csak meghívásra regisztrálhat. Az első bejelentkezés után mindenki elkészítheti saját karaktereit, ezt leginkább a 75 vagy nagyobb szintet elért játékosoknak érdemes. Minden játékos köteles kijelölni egy main karaktert, ami előnyt élvez a licitálások során. Main karakter fél évente egyszer váltható egyeztetve a kinship vezetőségével. Aki a GH kinship raid plannerén jelentkezik ezzel automatikusan elfogadja az itt leírt szabályokat.

Rangok

A raid planneren a játékosok különböző rangokat kapnak. A magasabb rang a nála alacsonyabb rang összes jogával rendelkezik.
Leader: Övé a végleges döntés a kinship életében, a raidek tekintetében és a tagfelvételről + Officer jogok.
Officer: Kiírhat raideket, dönthet a résztvevőkről és díjazásról, szavazást írhat ki + Sergeant jogok.
Sergeant*: Minden raiden “2nd kill” előtt és T2 módban előnyt élvez, szavazhat a tagfelvételről. Speciális esetekben előjoga van a licitálásra, vagy akár ingyen is megkaphat itemeket + Warrior jogok.
Warrior: Kintag, aki részt vehet a raideken, gyűjthet DKP pontot és abból licitálhat.
Vendég: Nem kintag, de regisztrált szervezőnkön, DKP-t gyűthet és költhet, viszont invelési sorrendben a tagok mögött áll.
Alt: Bármely rangú játékos alt karaktere, gyűjthet DKP pontot de csak akkor licitálhat, ha a raidben nincs main karakter akit érdekel az item, vagy a raid eleve un. alt run-ként lett kiírva. Alt karakter által gyűjtött pontok main-hez lesznek jóváírva.

*:A Sergeantokat jellemzi, hogy jól geareltek, tökéletesen értenek karakterükhöz és nagy tapasztalattal rendelkeznek a raidek terén. Ezen kritériumokat teljesítve bármelyik tagunk megkaphatja a Sergeant rangot. Sergeant játékosok nem minden karaktere tartozik feltétlen ebbe az csoportba.

Raid jelentkezés és részvétel

A raidekre gear, trait és item (potik stb) előírás van, amit a raid leader ellenőrizhet, és a nem megfelelő játékost - elmondva a hiányosságot - kirakhatja a raid-ből. Minden játékostól elvárás legalább 30db 4 féle lv115-ös leszedő + moral és power poti, a megfelelő trait sor (kérésre a leader tanácsot ad), legalább T9-es battle/warding scroll és hope token.  Elvárás a pontos megjelenés és az adott raid legalább alap szintű ismerete, különösen, ha a raid kiírásba leírást is linkeltük.

Raid planner jelentkezési állapotok és haszálatuk

Confirmed: Azon játékosok, akik jelentkezését elfogadta a leader, ők biztosan részt vehetnek a raid-en. Aki confirmed, köteles megjelennie a raid kezdetére.
Signed: Jelentkezett, de a leader még nem véglegesítette a jelentkezést. A játékos a sign up választással kerül ide. Ha túljelentkezés van akár teljes létszám akár egy class szintjén, a leader itt hagyja a kérdéses karaktereket és a raid kezdetekor dől el, ki vehet részt. Aki signed alatt van köteles megjelenni a raid kezdetekor. Ha előreláthatólag késel pár percet és szeretnél jönni az adott raidre, akkor is tedd ide magad bátran, de megjegyzésbe feltétlen írd be, hogy mennyi késéssel számoljunk.
Unsigned: Biztosan nem tud részt venni a raid-en (unsign választás)
Backup: Részvétele nem biztos, vagy nem szívesen venne részt, de ha online és szükség van rá, segít. Ha szeretnél jönni, de előre láthatólag csak jóval raid kezdése után érsz haza, akkor is válaszd ezt a lehetőséget és note-ba írd be, hogy kések/nem biztos/stb. (Not sure választás) Ezen státuszba csak note kitöltésével lehet jelentkezni!


Attól hogy 12 fő megvan már, jelentkezz, mert lehet valaki nem jön el, vagy a te class-od jobban beillik a raidbe mint aki már fent van stb. Túljelentkezés esetén előnyt élvez a magasabb rangú játékos vagy a szükséges class, ha a raid nem class érzékeny (skirmish pl) a jelentkezés sorrendje is számít. Egyéb esetben invelés után a játékosok egymás között megbeszélik, de dönthet a raid leader is. Túljelentkezés esetén az önkéntes kilépő (ha egyébként megfelel a raid kritériumainak) "bánat" DKP-t kap és a következő azonos raid-en automatikusan confirmed státuszt kap. Aki jelentkezett, de mégsem tud részt venni a raid-en tegye magát Unsign, aki nem biztos Not-sure állapotra, és írjon a comment-be magyarázatot. Aki confirmed és nem jelenik meg a raid kezdetére az lecserélhető más játékosra, a leader pedig saját hatáskörben DKP megvonásban részesítheti azokat, akik ezt gyakran eljátsszák (persze bárkinek közbejöhet hírtelen valami, természetesen nem ezen esetekre gondolunk). A büntetés mértéke nem lehet nagyobb, mint az adott raidért kapható pont.

 

Általános DKP rendelkezések

Mivel a jelenlegi raid nem támogatja a DKP rendszert, ezért bár lehet költeni gyűjteni pontot, sajnos költeni nem!

Aki legalább a 75%-on vagy a boss-on részt vett 1/2 dkp-t kap (5dkp kerekítéssel), a korábban kilépettek és később behívottak pontozása a leader hatásköre. Új raid taktika kidolgozása esetén ha nem ment le, óránként 10 dkp jár mindenkinek. 1st kill-ért +100%, 2nd kill-ért +50% dkp jár. Túlórázásra óránként +5 dkp adható (eseti leader döntés alapján). Túljelentkezés esetén az önkéntes kilépő (ha egyébként megfelel a raid kritériumainak) 50% dkp-t kap (5dkp kerekítéssel) és a következő azonos raid-en automatikusan résztvehet.  Azon tárgyakra, amelyek nem kellettek senkinek a GH kinship tulajdonába kerülnek és később, a kinship javára lesznek felhasználva.

Díjazás

A raid planner DKP alapú díjazást alkalmaz, pont csak 105+ raidért jár. A játékos minden karaktere a main karakter neve alatt gyűjti a dkp pontokat amit bármely karaktere felhasználhat. Minden raid-ért előre meghatározott (esetleg további jutalom) dkp pontot kap minden résztvevő, amiből a raid-eken eső tárgyakra licitálhat. A Gondolin's Heritage kinship fenntartja a jogot magának, hogy különösen kirívó negatív magatartás esetén a játékost szankcionálja dkp megvonástól a teljes törlésig.

Licitálás

A tárgyaknak minimál licit ára van, maximál ára nincs, legalább 5dkp lépcsőnként növelhető a licit. A felhasználható dkp pontokba beleszámít az aktuális raid-ért kapott fix dkp, de az esetleges extra dkp nem. Először a main karakterek számára lehet licitálni, ha nincs main licit, utána lehet altok számára is. Minden házitemből az első a Kinshipet illeti meg. Ha nincs meg a raid létszám és un. pug játékos is a raid tagja, minden itemre először roll. Amennyiben a pug nyer ő viszi, ha nem, onnantól a dkp alapú rendszer lép életbe függetlenül attól, hogy ki mennyit dobott.

Raidek értéke és item árak

The Abyss of Mordath

T1 full raid - 30 dkp
T2 egy boss - 30 dkp
T2 HM egy boss - 50 dkp

Throne of the Dread Terror

T1 full raid - 15 dkp
T2 full raid - 30 dkp

TotDT itemek

Megegyezés szerint, ha egy itemre több érdeklődő is van, akkor licit lehetséges.


Egyéb lehetőség: időnként szerezhető dkp scrollok és hope tokenek beadásával is (csak a legerősebb típus), erre külön kiírással hívjuk majd fel figyelmeteket.

Érvényes: 2014. március 10-től visszavonásig.